Mandag - Torsdag
08:00 - 18:00
Fredag
08:00 - 16:00
Lørdag (butikk)
11:00 - 15:00

Reproduksjon

Lukk Meny

Reproduksjon

Innen reproduksjon og obstetrikk hjelper vi deg med å finne riktig parringstidspunkt, inseminering og tilbyr oppfølging av drektighet, fødsel og valper, samt diagnostisere sykdommer i kjønnsorganer.

For å fastsette riktig parringstidspunkt/ovulasjonstidspunkt måler vi progesteronnivået til tispen på klinikken. svaret foreligger i løpet av et par timer. I tillegg foretar vi vaginal cytologi og inspeksjon av kjeden.

Ved hjelp av kunstig inseminering kan vi bidra med å videreføre gener, innføre nytt friskt blod og redusere sjansene for spredning av smitt. Vi inseminerer intrauterint (i livmoren) eller intravaginalt (i skjeden).

Sperma blir evaluert med hensyn til bevegelse, tetthet og forandringer. Spermaet kan enten nedkjøles eller fryses for forsendelse til/fra inn- og utland. I vår sædbank kan sperma fra gode hannhunder oppbevares i mange år. NKK's regler følges, slik at registrering av valpekull ikke er noe problem.

Progesteronmåling

Benyttes til å bestemme eggløsningstidspunktet hos tisper og dermed en hjelp til å finne optimalt befruktningstidspunkt. Det er per i dag kun Vi og veterinærhøyskolen i Oslo som har analyseapparat som kan gi nøyaktige og sikre målinger av progesteron nivået.

Sædbank

I vår sædbank kan sperma fra gode hannhunder oppbevares i mange år. NKK's regler følges, slik at registrering av valpekull ikke er noe problem. Ved forsendelse i en av våre forsendelses tanker holder spermen seg i frossen tilstand i 3 uker.

Clone Chilled Semen Kit

For transport av sæd.
- Forbedrer sædens egenskaper og holder den levedyktig i 48 – 72 timer under transport.
- Ingen tap i mobilitet eller fertilisering under transport
- Gjør det mulig å bruke fersk nedkjølt sæd fra hannhunder nesten hvor som helst i verden, klar til bruk ved ankomst, med sæd like god eller enda bedre enn på tidspunktet for samlingen.

Intrauterin inseminering

 

Se våre priser eller bestill time idag - har du spørsmål ta kontakt med oss!

 

Del på

Gå tilbake